Büszkeségpont létrehozása Ostoroson

buszkesegpont1

2016. október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezés keretében került sor az 1956-os emlékmű felavatására a település Kegyeleti Parkjában. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Böjt László polgármester. Az emlékhelyen koszorút helyeztek el az önkormányzat és intézményei, a civil szervezetek és a helyi pártok képviselői.

A megemlékezés a Rédei Miklós Közösségi Házban a helyi általános iskolások és a Gárdonyi Géza Színház színművészei által előadott Emlékképek 1956-ból című előadással zárult.

buszkesegpont2

A forradalmi emlékhely létrehozása az Önkormányzat, az 1956-os Emlékbizottság és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával jött létre. Az emlékmű Györfi Balázs szobrászművész és a CUMANOBRONZ Györfi Műhely Kft. Karcag alkotása. Az emlékmű a nemzeti színeket magán hordozó 3 méter magas szoborkompozíció, 10 cm vastag piros, fehér és zöld árnyalatú fényezett gránit kövek alkotják.

Az Emlékképek 1956-ból szakmai program megvalósítását 2016. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logo1 logo2