Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm községi portálunk minden kedves látogatóját!

Honlapunkon igyekszünk naprakész híreket közzétenni, és ezen túlmenően megjelentetni minden olyan fontos információt, amely könnyebbé teszi az ostorosi polgárok és a községünkbe látogatók széleskörű tájékozódását.

Találnak itt ismertetőt Ostoros történetéről, a főbb látnivalókról, természeti, épített és kulturális értékeinkről, a településen zajló fejlesztésekről, intézményeink tevékenységéről, a különböző programokról, rendezvényekről és még sok minden másról.

Engedjék meg, kérem, hogy figyelmükbe ajánljam látnivalóink közül a magántulajdonban lévő víztározó környékét, a rejtélyes eredetű Csúnyamunka nevű építményt, gyönyörű római-katolikus templomunkat, Szent István parkunkat, az önkormányzati hivatal előtti igényes pihenőparkunkat, Szent István, valamint Nepomuki Szent János szobrunkat, trianoni és világháborús emlékművünket, a lemhényi testvértelepülésünktől kapott székelykapunkat, tájpincénket, valamint a szőlős- és borosgazdák pincészeteit.

Örömmel hívom fel a figyelmet a településünkön az elmúlt években megvalósított és jelenleg is zajló nagyszabású fejlesztésekre és beruházásokra:

Járdákat, utakat, árkokat újítottunk fel, melynek során még rendezettebbé és biztonságosabbá vált községünk. Energetikai korszerűsítésen esett át a közösségi házunk, mely a Rédei Miklós Közösségi Színtérnek, a könyvtárnak, a polgárőrök irodájának és az Ostorosi Hegyközségnek ad helyet. Gyönyörű óvodánk új kerítéssel bővült, Mini Bölcsődét hoztunk létre, felújítottuk az Alapszolgáltatási Központot, segítettük az általános iskola tetőszerkezetének kicserélését. Korszerű, műfüves pályát építettünk, szabadtéri fitneszparkot alakítottunk ki, játszótereket adtunk át. Rendbe raktuk a Csincsa-patak medrét, újjáépítettük az Ostoros-patak feletti hidat. Különböző faültetési programokban vettünk részt és az ostorosi újszülötteknek immár 5 születésparkot létesítettünk.

Jelenleg is nagyon sok fejlesztésen dolgozunk, több projektünk van folyamatban: új kerítést kap a temető; egyik legnagyobb beruházásunk lesz a közeljövőben egy új tornaszoba felépítése, mely egyaránt biztosítja majd a 8 osztályos iskola és a település lakói számára a kulturált sportolási lehetőséget.

Tisztelettel ajánlom továbbá, keressék fel oktatási-nevelési intézményeinket, ahol elhivatott pedagógusok modern pedagógiai programokkal foglalkoznak gyermekeinkkel a legkisebbektől egészen 14 éves korig.

Az Ostoros Alapszolgáltatási Központban szakszerű nappali ellátást kapnak az idősek, de ugyanitt gyermekvédelmi szolgáltatás és baba-mama klub is működik. Az épülethez nagy, rendezett, zárt udvar tartozik, mely kültéri rendezvények tartását is lehetővé teszi.

Településünk a „Humanitárius település” cím egyedüli tulajdonosa egész Heves megyében, melyet a Magyar Vöröskereszt adományozott Ostorosnak az itt végzett alapszervezeti munkáért.

Tisztelettel kérem Önöket, jöjjenek el programjainkra! A községben minden korosztályt megszólító kulturális (közművelődési és könyvtári) rendezvények zajlanak egész évben. Valljuk, hogy a jó program közösséget tart meg és közösséget formál. A különböző rendezvényekről információt nyújtunk hivatalos Facebook oldalainkon is. A programokat a helyi közösségek kezdeményezésére vagy közreműködésükkel valósítjuk meg. A legnagyobb, országos vonzerővel bíró rendezvényünk az Ostorosi Rozé Fesztivál, melyet évente, általában június utolsó hétvégéjén rendezünk meg.

Büszkén mondom: Ostoros erőteljes ütemben fejlődő település, lakosainak száma folyamatosan nő.

Jó böngészést kívánok mindenkinek, aki felkeresi az Ostoros Községi Önkormányzat honlapját! Szeretettel várjuk vendégeinket, a településünk iránt érdeklődőket Ostoroson! Találkozzunk az online térben és a valóságban egyaránt!

 

Ostoros, 2022. január 16.

Böjt László polgármester