Tájékoztató sportlétesítményekről

Tisztelt Ostorosi lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program III. ütemének keretében megvalósuló tornaterem-beruházások előkészítésének a Beruházás Előkészítési Alapból történő támogatásáról szóló 1306/2020.(VI.12.) Korm. határozat szerint Ostoroson az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagiskolájában tornaszobát létesít.

Ez a tornaszoba típus a 220 fő gyermeklétszám alatti iskolák számára jelenthet megoldást a mindennapos testnevelésre. A küzdőtér 12 x 24 méteres, a belmagasság 7, 15 m, az épület mérete 18,4 x 31,3 méteres, a bruttó alapterület 527,8 m2.

Jelenleg egyeztetés folyik arra vonatkozóan, hogy az épület – az építési szabályok betartása mellett- az iskola udvarán milyen módon valósítható meg.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig arról értesítette önkormányzatunkat, hogy Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programon IV. ütemén belül támogatásban részesülünk, melynek köszönhetően 1 db „B” típusú sportpark beruházás megvalósításának előkészítését indítják el. A „B” típusú sportpark jellemzői:

  • minimum 70 m2 alapterületű,
  • minimálisan 7 eszköz kerül rá telepítésre,
  • tolódzkodásra, hózódzkodásra, has- és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra és függeszkedésre alkalmas.

A sportpark várhatóan a Műfüves pálya szomszédságában fog megvalósulni.

Tisztelettel

Böjt László polgármester