Védőoltási felhívás 21.02.01.

Felhívás Ostoros község lakossága felé

Tisztelt Lakosság, kedves Betegeink!

A koronavírus elleni védőoltás lakossági szakasza elkezdődik, a lebonyolítás módja és ütemezése azonban nem ismert részleteiben. A kommunikáció sajnos nem hatékony és gyakran ellentmondásos. A központi oltási terv részletei nem ismertek. Szembesülnünk kellett azzal, hogy a lakosság csak abban az esetben részesül védőoltásban, ha regisztrál a https://vakcinainfo.gov.hu honlapra.

Hangsúlyozottan kérem Önöket, regisztráljanak minél hamarabb! Felhívom mindenki figyelmét, hogy amennyiben nem regisztrálnak a fenti honlapon, nem kerülnek fel arra a listára, amely alapján a háziorvosoknak oltaniuk kell. A hozzánk megérkezett útmutató szerint KIZÁRÓLAG azon állampolgárok részesülnek védőoltásban, akik regisztrációja megtörtént.

Kedves unokák, gyermekek, hozzátartozók! Végezzék el idős szüleik és nagyszüleik helyett a regisztrációt, ellenkező esetben szeretteik nem részesülnek védőoltásban, ráadásul a védőoltások sorrendje is a regisztráció sorrendjében történik a jelen információk szerint.

Sajnos semmiféle információt nem kapunk arról, hogy az életkoron kívül bármilyen más elsőbbség (pl. betegségek, veszélyeztetettség) lépne életbe a lakossági oltás sorrendiségében, azaz az oltásokat a legidősebbekkel kezdjük, és folyamatosan csökkenő életkorú személyeket oltunk, a központi nyilvántartás szerinti névsor és sorrend alapján. Meghatározott számú oltóanyagot kapunk, ezzel kell oltanunk a központilag elrendelt létszámot: ezen a héten minden magyar háziorvosi praxisban 16 fő oltására lesz lehetőség. Az oltandókat előre értesítjük, az oltásra előre egyeztetett időpontokban kerül majd sor. Nem ismert, hogy a későbbiekben milyen gyártmányú vakcinát biztosítanak központilag a lakosság oltására, jelenleg a Pfizer és a Moderna oltóanyagait kezdjük használni.

Amennyiben az oltásokkal kapcsolatban újabb információval rendelkezünk, tájékoztatjuk Önöket.

Ostoros, 2021.február 1.                         Dr. Darvai László háziorvos